Even voorstellen..

Mijn naam is Landa Penders, oorspronkelijk mode- en portretfotograaf. Toen ik zo'n 12 jaar geleden begon met betaalde fotoklussen, stonden er vaak knappe gezinnen en prachtige zwangeren voor mijn lens. In 2019 ben ik zelf mama geworden van ons zoontje Jesse Eli. Nu snap ik écht pas de meerwaarde van een persoonlijke fotoshoot!

Mijn lievelingsfoto's hebben altijd iets onvoorspelbaars in zich. Dat kan alleen als ik met de flow mee ga en op álle details let. Een toevallige lichtstraal, een sierlijke beweging of een tedere emotie. Als ik dit vast heb gelegd, voelt het als een cadeautje! Door mijn jarenlange ervaring als modefotograaf ben ik heel snel in staat om te zien hoe het licht valt op mijn model en kan ik, indien nodig, duidelijke sturing bieden. Maar liever zorg ik dat je ontspant en lol hebt. De rest volgt dan vanzelf.


Landa van Burra & Kooka Fotografie - Fotograaf uit Vlaardingen, Rotterdam

Waarom Burra & Kooka?

Ik zal je eerlijk bekennen dat ik geen ochtendmens ben. Toch is er een manier om mij vrolijk wakker te krijgen. Zelfs om 4 uur 's nachts. In 2014 reisde ik door Australië en kwam het geregeld voor dat de kookaburra midden in de nacht boven ons tentje begon te lachen. Ja, deze vogel zingt of fluit niet, hij lacht, en hard ook! Dat werkt dus best aanstekelijk.. Nog steeds voel ik me vrolijk als ik denk aan deze vogel, dus een leukere naam kon ik niet bedenken.


fun facts

  • Ik ben een geboren Rotterdamse, woon in Vlaardingen en fotografeer door heel Nederland en soms ook verder weg
  • Ik ben dol op vogels en heb twee dwergpapegaaien die helemaal bij ons gezin horen: Pukkie (16) & Lychee (4,5)
  • Ik drink het liefst decaf koffie met havermelk, yummy!
  • Jesse's tweede naam is Eli en die naam hebben we ook uit Australië meegenomen: Eli Creek, Fraser Island
  • Ik ben dol op David Bowie en the Beatles
  • Edelstenen vind je door heel mijn huis en in mijn sieraden, ik heb dan ook elk fotoshootpakket dat ik aanbied vernoemd naar een edelsteen.

Kan iemand even op pauze drukken?

De tijd lijkt steeds sneller te gaan, hoe ouder we worden. De kinderen groeien keihard en alle bijzondere momenten vliegen voorbij. Door middel van foto's kun je de tijd stil zetten, of liever gezegd: tijdreizen! En precies hierom is Burra & Kooka in het leven geroepen. Zodat je de komende jaren gewoon even terug kunt kijken naar hoe het leven nu is.

Dat is dan ook mijn doel: jou blij maken met prachtig vastgelegde herinneringen die generaties lang mee zullen gaan. Dat, mocht je ooit achterkleinkinderen krijgen, zij door de foto's zullen bladeren en denken: 'Wauw, wat zag onze familie er vol liefde uit in 2020, zeg!'


“Onze kids vragen wanneer de lieve fotomevrouw weer langs komt, want het was zo leuk!”