De foto's zijn af, wat nu?

Zoals je misschien van me weet, ben ik groot voorstander van het laten afdrukken van foto's. In veel van mijn pakketten zit ook een Fine Art Print of zorgvuldig door mij opgemaakt Luxe Album inbegrepen. Wat ik veel merk is dat het moeilijk gevonden wordt om die leukste, mooiste, tofste foto uit de hele rits te kiezen. Daarom schrijf ik deze blog, om jou te helpen bij het maken van die keuze. Want die foto verdient een mooi plekje in huis, echt waar! ;)

Wat is een Fine Art Print?

Oké, ik ben een klein beetje verliefd op dit type afdruk. We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens een foto laten drukken bij de Hema of het Kruidvat en daar is niks mis mee. Maar als je je foto écht mooi uit wilt laten komen, dan is een Fine Art Print daar enorm geschikt voor. De foto wordt dan gedrukt op papier van 100% puur katoen met een fijn, zacht structuurtje. Zelf ben ik groot fan van een matte afdruk, zodat er geen afleidende spiegeling in de foto zit. Ik vind de scherpte in de prints echt waanzinnig mooi, dus ik lever ze dolgraag op deze manier aan jullie!

Hoe kies je je favo foto?

Maar nu ga je dus je favoriete foto uitzoeken om af te laten drukken en je kunt niet kiezen. Help! Geen zorgen, als je de volgende stappen zet ben je er zo uit.

  1. Bepaal waar je de foto tentoon gaat stellen. Op de gang of boven de bank? Aan de muur of in een staande lijst?
  2. Als je dat weet, dan weet je welke kleuren daar mooi bij passen. Is er een foto die prachtig past bij de kleuren van je interieur, of ga je liever voor een zwart-wit foto?
  3. Begin makkelijk. Kun je een top 10 samenstellen? Ga eens door je foto's heen en zeg per foto heel snel 'ja' of 'nee'. Markeer je keuzes door ze een kleur/ster/vlag te geven of kopieer ze even naar een ander mapje.
  4. Maak een top 5 op dezelfde manier. En daarna een top 3. Denk niet te lang na, doe het op gevoel. Het is maar een print, hè? Geen tatoeage die je niet meer eraf krijgt. Als je na 6 maanden toch een andere foto wilt ophangen, dan kan dat!
  5. Vraag aan je partner, moeder of een vriend welke foto zij het mooist vinden. Hun antwoord geeft je de bevestiging dat jij die ook het mooist vindt of geeft je juist het gevoel dat je een andere leuker vindt. Either way, de mening van een ander vragen maakt je eigen voorkeur vaak wat duidelijker.
  6. Wil je meerdere foto's als Fine Art Print laten afdrukken? Of juist een extra kopie om cadeau te geven? Of geen A4, maar een A3? Dat kan ook, hè. Mail even wat je wilt, dan zoek ik het eventuele kostenplaatje even op voor je en regel ik het met liefde.

you make me happy

Soms krijg ik foto's toegestuurd van foto's die aan de muur hangen bij jullie thuis, dat maakt me altijd zo blij! Gewoon het idee dat de foto's onderdeel zijn van jullie dagelijkse omgeving, dat is een hele eer! Dat bevestigt toch waar ik het voor doe en het maakt mijn werk enorm nobel om te doen. Dus dank daarvoor, en blijf vooral foto's van ingelijste foto's sturen.